Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkwijze

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen bij ons terecht voor de behandeling van lichte tot matig ernstige klachten, zoals onder andere stress, depressie, trauma en angstklachten. De behandeling is veelal kortdurend en bestaat uit 8 eenvoudige stappen.

Je hebt last van psychische klachten en wil hier psychologische hulp voor. We helpen je graag hiermee. Wil je de behandeling vergoed krijgen vanuit je zorgverzekeraar, ga dan door naar stap 2. 
Anders, neem direct contact met ons op.

Ga naar je huisarts om te overleggen welke psychologische hulp het meest passend is bij je klachten. Wanneer je behandeling wil in de Generalistische Basis GGZ kun je bij ons terecht. De huisarts moet hiervoor een verwijzing maken. Met deze verwijzing kun je je bij ons aanmelden door het aanmeldformulier op te sturen. Ook hebben we de verwijzing van je huisarts nodig voordat we een intake kunnen plannen.

Tijdens de eerste drie gesprekken maak je kennis met je psycholoog. De gesprekken kunnen Face-To-Face zijn of online via beeldbellen. Samen inventariseren jullie de klachten en wordt er gekeken naar je hulpvraag. Er wordt gekeken of je inderdaad op de goede plek zit, zo niet wordt je weer verwezen naar de huisarts om andere hulp te zoeken. Kunnen we je wel helpen, dan kun je door naar stap 4.

Neem het volgende mee naar je intakegesprek:

  • Zorgpas
  • Identiteitsbewijs
  • Behandelovereenkomst en privacyverklaring

Wij stellen samen met jou een behandelplan op waarin jij je kunt vinden. Afhankelijk van je klachten en je wensen, kunnen er verschillende therapieën gecombineerd worden. Het plan dient zo goed mogelijk bij jou aan te sluiten, zodat jij je op je gemak voelt bij Talent! Psychologie.

Tijdens de behandeling ga je actief aan de slag met je klachten en je behandeldoelen. Hierbij kunnen verschillende therapieën worden ingezet, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Tussentijds blijven we regelmatig evalueren om ervoor te zorgen dat de behandeling bij je verwachtingen en wensen blijft aansluiten. Waar nodig worden behandeldoelen bijgesteld.

Als blijkt dat een kortdurende behandeling niet voldoende is voor jou, dan word je terug- of doorverwezen naar je huisarts voor gespecialiseerde hulp. Tevens volgt er aan het einde van je behandeling een terugkoppeling naar de verwijzer indien je dit goed vindt.

Aan het einde van de behandeling voel je je beter en weet je meer over hoe je met je klachten kan omgaan.

Een belangrijke voorwaarde om succes te boeken is dat jij je op je gemak voelt. Bij Talent! Psychologie doen wij er alles aan om aan deze voorwaarde te voldoen!