Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkwijze

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen bij ons terecht voor de behandeling van lichte tot matig ernstige klachten, zoals onder andere stress, depressie, trauma en angstklachten. De behandeling is veelal kortdurend en bestaat uit 8 eenvoudige stappen.

Je zit de laatste tijd niet zo lekker in je vel en denkt of voelt dat je psychologische hulp nodig hebt. Wij helpen je graag hiermee. Wil je de therapie laten vergoeden door je zorgverzekeraar, ga dan door naar stap 2.
Anders, neem direct contact met ons op.

Ben je door de huisarts doorverwezen? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar. Je kunt ook zonder een verwijsbrief bij ons terecht. In dit geval worden je gesprekken dan niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Tijdens het eerste gesprek maak je kennis met je psycholoog. Als hieruit blijkt dat wij je de nodige hulp niet kunnen bieden, dan word je terugverwezen naar je huisarts voor specialistisch hulp.
Kunnen we je wel helpen, dan kun je door naar stap 4.

Neem het volgende mee naar het intake gesprek:

  • De verwijsbrief van je arts (indien van toepassing)
  • Je identiteitsbewijs
  • Je zorgpas

Wij stellen samen met jou een behandelplan op waarin jij je kunt vinden. Afhankelijk van je klachten en je wensen, kunnen er verschillende therapieën gecombineerd worden. Het plan dient zo goed mogelijk bij jou aan te sluiten, zodat jij je op je gemak voelt bij Talent! Psychologie.

We maken een een inschatting van de te verwachte duur van je behandeling en beginnen met de behandeling zoals vastgesteld in het behandelplan.

Tussentijds blijven we regelmatig evalueren om ervoor te zorgen dat de behandeling bij je verwachtingen en wensen blijft aansluiten.

Als blijkt dat een kortdurende behandeling niet voldoende is voor jou, dan word je terug- of doorverwezen naar je huisarts voor gespecialiseerde hulp. Tevens volgt er aan het einde van je behandeling een terugkoppeling naar de verwijzer indien je dit goed vindt.

Aan het einde van je behandeling voel je je weer prima of je weet in ieder geval hoe je verder moet.
Een belangrijke voorwaarde om succes te boeken is dat jij je op je gemak voelt. Bij Talent! Psychologie doen wij er alles aan om aan deze voorwaarde te voldoen!